iranian Association of Public Relations Specialists

انجمن متخصصان روابط عمومی

انجمن متخصصان

روابط عمومی

IAPRS

تغییر نام «روابط عمومی»

در یک نشست کلاب هاوسی، چالش‌های روابط عمومی در ایران بررسی شد


عضو هیات مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی، خواستار تغییر نام «روابط عمومی» در ایران شد.

دکتر حسین امامی در توضیح این تغییرنام گفت: ترجمه و معادل خوبی در زبان فارسی برای روابط عمومی انتخاب نشده است و این اسم ناخودآگاه باعث می شود که دولتمردان، مدیران، کارکنان و مردم آن را جدی نگیرند و فکر می کنند کار در روابط‌عمومی به تخصصی نیاز ندارد و یک کار دم دستی و تشریفاتی است.

وی پیشنهاد داد که اسم واحدهای روابط عمومی در سازمانها می تواند به «مرکز توسعه ارتباطات» تغییر پیدا کند چون ماموریت اصلی روابط عمومی توسعه ارتباطات انسانی، رسانه ای، شبکه ای است و بر توسعه ارتباطات درون سازمانی، برون سازمانی و ارتباطات مشتریان تمرکز دارد.

امامی که در کلاب هاوس و در جلسه ای که با موضوع چالش های روابط عمومی صحبت می کرد، گفت: تاکنون از چالش ها زیاد صحبت شده است اما هیچ عزمی برای رفع این چالش ها وجود ندارد چون روابط عمومی ها یک متولی و همچنین یک نهاد صنفی برای خودشان ندارند.

این مدرس دانشگاه گفت: ساختار و جایگاه روابط عمومی ها در سازمانها سلیقه ای شده است و شاهد یک رویه اشتباه در ادغام در حوزه ریاست سازمان و مواردی از این قبیل هستیم. علیرغم اینکه به صراحت در بخشنامه های دولت بر مستقل بودن روابط عمومی و تحت نظر مستقیم بالاترین مقام دستگاه تاکید شده است. پس این بخشنامه ها و قوانین می توان گفت ضمانت اجرایی ندارد.

عضو هیات مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی گفت: از دیگر چالش های روابط عمومی فاصله بین آموزش آکادمیک و کار واقعی است و در این زمینه در خصوص محتوای دروس دانشگاهی و عدم توجه به گرایش های مختلف حوزه روابط عمومی ضعف فراوانی داریم.

وی همچنین فیلترینگ و نبود قوانین حمایتی از روابط عمومی در بکارگیری استفاده از رسانه های اجتماعی را نیز از دیگر مشکلات پیش روابط عمومی ها دانست که دست روابط عمومی های دولتی در این خصوص بسته است.

وی همچنین از الزام خرید خدمات از طریق سامانه ستاد دولت انتقاد کرد و گفت: بخشنامه خرید کالا از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولت معقول و عادلانه است ولی خرید خدمات همچون انجام طرافی، تهیه کلیپ، موشن گرافیک و…نیاز به استعلام در این سامانه دارد که اصلا برای کارهای فرهنگی و هنری این امر معقولی نیست. گرچه گفته اند می شود از ماده ۲۹ قانون مناقصات این موصوع را استثنا کرد ولی شرطی در این ماده آمده که به تشخیص و مسؤولیت مقام مجاز این امر امکانپذیر است که در بسیاری از موارد آن مقام بالاتر چنین ریسک و موافقتی نمی کنند.

امامی در بخش دیگری از صحبت های خود به روند برخی از انتصاب مدیران روابط عمومی بدون هیچ سابقه و تجربه خاصی اشاره کرد و گفت: مدیری که تمایل دارد با وجود کارکنان مجرب روابط عمومی سازمان، یک خبرنگار را به سمت مدیر روابط عمومی منصوب کند نشان می دهد بیشتر به فکر برند شخصی و حضور رسانه ای خودش است تا سازمان و شنیدن حرف افکار عمومی. چرا که کار رسانه ای یکی از ۱۲۰ فعالیت روابط عمومی است و تجربه هم نشان داده این افراد از باقی وظایف و فعالیت های روابط عمومی دور می شوند و متاسفانه در این خصوص در فانون و بخشنامه ها هیچ صلاحیت احراز شغلی و شایستگی مدیر روابط عمومی مشخص نشده است.

منبع:  پایگاه خبری تحلیلی توسعه پویا

برچسب ها
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *