♦️نام دوره: مدیریت بحران در روابطعمومی
مدرس دوره: دکتر قربانعلی تنگ شیر
♦️نام دوره: تکنیک های ارتباطات رسانهای
مدرس دوره: دکتر سید شهاب سیدمحسنی
♦️ نام دوره: تکنولوژی های نوین در روابطعمومی
مدرس دوره: دکتر حسین امامی
♦️نام دوره: مدیریت روابطعمومی
مدرس دوره: دکتر سعید معادی
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در کارگاه ها با شماره های تلفن: ۶۶۴۶۳۱۵۳ و یا شماره ۰۹۱۲۱۵۹۲۱۷۹ تماس حاصل نمایید.
سه کارگاه به صورت حضوری و یک کارگاه به صورت مجازی برگزار میشود.
]]>مهدی باقریان
از بزرگان ارتباطات آموختهایم که فرمودند “بحران” یک واقعیت زندگی است. بحران همیشه ممکن است اتفاق بیافتد. بحران میتواند هر کشور و هر سازمانی را در هر لحظه تحت تاثیر قرار دهد به شرطی که سازمانها و شرکتها در نحوه تفکر خود در مورد مدیریت بحران به عنوان یک عامل حیاتی کم کاری نکنند.
یک رویداد و بحران بزرگ میتواند بقای یک ملت و سازمان را تهدید کند. ما در چنین شرایطی قطعا باید راه صداقت، شفافیت و پاسخگویی را در پیش بگیریم و در هر کجا و هر زمان که لازم باشد اطلاعات درست را در اختیار مردم قرار دهیم. هر چه یک بحران بزرگتر باشد آمادگی و پاسخگویی هم باید بیشتر باشد. اگر یک سازمان “برنامه مدیریت بحران” نداشته باشد عواقب چنین بحرانهایی را میتواند با یک واکنش فعال، سریع و دقیق و اطلاعرسانی درست و شفاف به حداقل برساند.
متخصصان ارتباطات و روابطعمومی در شرایط بحرانی علاوه بر آمادگی و داشتن برنامه، باید مجموعه کاملی از خدمات را در زمینه تابآوری استراتژیک و مدیریت بحران ارایه دهند. همچنین باید برنامههایی را برای سازمانهای خود ارایه کنند تا افراد، سیستمها، ساختارها و رهبران برای مقابله با بحرانها آماده باشند.
رویکرد متخصصان ارتباطات و روابطعمومی معمولا با شناسایی و آمادهسازی ریسکهای استراتژیک آغاز میشود و با ارایه مجموعهی کامل و گستردهای از خدمات و پیشنهادها شامل (خدمات آمادگی در برابر بحران، شامل پژوهش، تدوین برنامه، ارزیابی، مشاوره، آموزش، شبیهسازی و تمرین)، (برقراری ارتباطات، اطلاعیابی و اطلاعرسانی درست و پاسخگویی شفاف به بحران در زمان واقعی)، (بررسی و بازیابی پس از بحران) و (تابآوری سازمانی و تداوم فعالیتهای جاری) ادامه مییابد.
شرکتها و سازمانهای “بسته” با توجه به طبیعت ذاتیشان معمولا تمایل دارند تصور کنند که از هر خطری مصون هستند و به همین دلیل علیرغم خطرهای آشکار مرتبط با بحران، یعنی آسیب به خوشنامی کشور و سازمان و فرد و حتی اعتراض و انقراض، برنامه و راهبرد مشخصی ندارند و البته تعداد کمی از آنها فکر میکنند اصلا به چنین راهبردی نیاز ندارند و به همین دلیل به پروپاگاندا و آپارتاید رسانهای روی آورده و فکر میکنند با دروغگویی، تحریف، توجیه و تقطیع میتوانند افکار عمومی را کنترل و اقناع کنند.
(اصولا افکار عمومی و آزادی بیان و رسانهها در “سازمانهای بسته” محلی از اعراب ندارد.)
با توجه به اینکه در این گونه سیستمها، قانون، مرجعیت خود را از دست داده، اقناع افکارعمومی به هیچ طریقی امکانپذیر نیست و در نتیجه، استراتژیِ پروپاگاندا دستآویز قرار میگیرد و نتیجه، آن میشود که در سالهای اخیر شاهد آن در کشورها و سازمانهای مختلف از جمله کشور عزیزمان ایران بودهایم.
هیچ سیاست مدیریت بحرانی هرگز نمیتواند خطر وقوع خطر را به طور کامل از بین ببرد بنابراین، گنجاندن پروتکل جلوگیری و پیشگیری از بحران در استراتژی مدیریت بحران یک سازمان و شرکت از اولویت بسیار بالایی برخوردار است.
آخر اینکه طراحی و تهیه یک جعبه ابزار مدیریت بحران برای حمایت از مدیران، رهبران و متخصصان در واکنش به بحران و حفظ اعتبار و خوشنامی یک سازمان و کنترل بحران به روش علمی و حرفهای و همچنین اقناع مردم از طریق پاسخگویی شفاف قطعا از اهمیت تعیینکنندهای برخوردار است که باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد.
۱۱ آذر ۱۴۰۱
]]>۲- توقعات نابجای دو طرف از یکدیگر؛ روابط عمومی مایل است و انتظار دارد که رسانه همه دیدگاه ها، خبرها و مطالب روابط عمومی را بازتاب دهد و رسانه هم توقع دارد که روابط عمومی بدون حد و مرز همه نیازهای اطلاعاتی رسانه را برآورده سازد.
۳- درک و برداشت نادرست دوطرف از خود؛ به نظر میرسد رسانه فقط باید دنبال نقاط ضعف سازمان و انتشار آن باشد و روابط عمومی باید نقاط قوت را بزرگنمایی کند و نقاط ضعف را بپوشاند. چنین برداشتی از خود طبیعتاً چالشهای دو طرف را نشان میدهد.
چالشها قطعاً بر نحوه عملکرد سازمان
روابطعمومیها تاثیرگذار بوده است چرا؟ عملکرد هر نهادی مثلاً روابط عمومی ناشی از برداشتهایی است که از خود و محیط اطراف دارد. بر پایه همین تلقیها و چالش ها، روابط عمومی عملکرد خود را تنظیم میکند. در نتیجه تفاهم دوسویه که انتظار میرود بین رسانه و روابط عمومی شکل بگیرد شکل نمیگیرد و تضادها عمیقتر میشود.
از سوی دیگر باید به این سوال پاسخ داده شود که تکنولوژیهای نوین ارتباطی به ویژه شبکههای اجتماعی در نحوه تعامل و ارتباط با رسانهها اثرگذار بوده است؟ این رویداد از اینکه سرعت و دامنه تبادل اطلاعات را به شکل غیرمنتظره بالا برده است. به طور طبیعی همه جریانات اجتماعی و فرهنگی و حتی اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده و خود نیز تاثیر پذیرفته است. از یک سو روابط عمومی امکانات ارتباطی جدید و گستردهای برای پیامرسانی به مخاطبان خود پیدا کرده و از سوی دیگر مخاطبان و کاربران هم امکان اظهارنظر و نقد بیشتری درباره سازمان و روابط عمومی آن پیدا کرده است. بنابراین باید سیاستها و عملکردهایش را متناسب با این فناوری جدید اصلاح و بهینهسازی کند.
تخصص وشایستگی حرفهای در هر شغل یا مسئولیت؛ یکی از عوامل مهم تخصص و شایستگی حرفهای است. در هر شغل یا مسئولیتی یکی از عوامل بهبود عملکرد توان حرفهای است و این برای رسانه اهمیت
حیاتی دارد.
بنابراین اگر نیروی انسانی هر دو طرف شایستگی حرفهای داشته باشند بسیاری از چالشها ازبینمیرود.
یکی از دیگر سوالات این است که آیا رویکردهای سیاسی و جناحی برای نحوه ارتباط و تعامل روابط عمومیها و رسانهها تاثیرگذار بوده است؟
تاثیرات جناحی و سیاسی بر عملکرد روابطعمومی انکارناپذیر است. اگر انتصابات عمدتاً بر اساس گرایش سیاسی و کمتر بر مبنای صلاحیت حرفهای صورت گیرد طبعاً عملکردها هم از همین گرایش تاثیر میپذیرد. حقیقت ماجرا و حالت آرمانی این است که اصول بنیادین نباید تحت تاثیر گرایشهای سیاسی و جناحی از مسیر درست خارج شوند. مثل شفافیت صداقت اطلاعرسانی به موقع بیان حقایق، توجه به نیازها و توقعات منطقی مخاطبان، ایجاد چهره تصویر و قوم شناسی برای سازمان، انجام وظیفه سازمان، آمادگی انجام وظایف در شرایط بحران و…
همچنین آیا ارتباط و تعامل در رسانهها یک رویکرد حرفهای و تخصصی دارد؟ پاسخ این سوال بیشتر منفی است علت این است که از یک سو روابط عمومیها و ازسوی دیگر رسانهها از رسالت و ماموریت اصلی خود که تعامل با یکدیگر است فاصله گرفته اند.
آشنایی دو طرف با محدودیتها ظرفیتها و توانمندیهای یکدیگر یکی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. دستیابی به این آشنایی در واقع وظایف هر دو طرف محسوب میشود و علاوه بر آن روابط عمومی باید اطلاعات پایه در مورد محدودیت ها، ظرفیتها و توانمندیهای خودش را به شکل متناسب به آگاهی اصحاب رسانه برساند. متقابلا رسانهها نیز باید روابط عمومیها را از ظرفیتها، موانع کار و توانمندیهای خود آگاه سازند؛ این شناخت دوسویه قطعاً تاثیرات مثبت بر تعاملات بین دو طرف خواهد داشت که البته در حال حاضر این آشنایی دوسویه در سطح مطلوب وجود ندارد. بدیهی است که این دو نهاد به طور جدی و گستردهای به خدمات و توانمندیهای یکدیگر نیاز دارند؛ روابط عمومی بدون همکاری و مساعدت رسانهها نمیتواند به افکار عمومی و گروههای ذینفع بپردازد و سازمان رسانهها نیز اگر بیبهره از همراهی روابطعمومیها باشند به سختی میتوانند از رویدادها و روندهای جاری در سازمانها آگاهی پیدا کنند و در مسیر آگاهی بخشیدن به مخاطبان خود با مشکل روبهرو خواهند شد. بنابراین روابط عمومیها و رسانهها الزاماً باید همکاری و ارتباط و تعامل سنجیده با هم داشته باشند.همچنین بهتر است روابط عمومیها و رسانهها در سایه شناخت خود و شناخت طرف مقابل انتظارات از یکدیگر را به سمت معقول و منطقی هدایت کنند؛ در حال حاضر این انتظارات در بسیاری موارد غیر معقول است.
چنانچه شناخت دقیق و همه جانبه در خصوص چالشها در روابط عمومی و تعاملات بین دو نهاد داشته باشیم، پیدا کردن راه حل و راهکارهای تسهیلکننده تعاملات کار دشواری نخواهد بود. تلاش روابط عمومی و رسانهها برای رسیدن به درک درستی از وظایف و جایگاه خود در دنیای ارتباطات و مناسبات اجتماعی، برگزاری دورههای آموزشی مناسب و مداوم برای اصحاب رسانه و تلاشگران حوزه روابط عمومی به منظور شناخت چالشها و یافتن راهحلهای مناسب و توجه جدی به شایسته سالاری در زمان جذب نیروی انسانی در روابط عمومیها و رسانهها اولویت دارند.
]]>
معاون مدیر عامل در امور عملیات بانکی در کارگاه آموزشی مدیران ستادی و استانی با محوریت ارائه راهکارهای اجرایی و شتاب دهنده مسیر تحول بانک توسعه تعاون در تشریح تحول در رویه های تامین مالی و تخصیص اعتباراعلام کرد: تغییرات در تامین مالی در نظام بانکی در دو سطح کلان و جزئی اتفاق افتاده است که در سطح کلان بهینه کردن سهم تامین مالی از بازار پول،ارز و سرمایه در دستور کار بانک ها قرار گرفته است.
حسن شریفی با اشاره به مدل های تحول و تبیین برخی از آنها پرداخت و گفت: در برخی از این مدلها استراتژی، ساختار، سیستم ها، ارزش های مشترک، سبک، کارکنان و مهارت ها در دستیابی به تحول اثرگذارهستند.
به گفته وی، تحول و تغییر کسب و کار در بانک بر سه محور نظام ها و استانداردهای مدیریت کیفیت، برنامه ریزی و تعیین نقشه راه بانکداری دیجیتال قرار دارد.
معاون مدیر عامل درامور عملیات بانکی در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه تقویت کادر اعتباری ستاد، مدیریت شعب استان ها و شعب پرداخت و گفت:اصلاح ساختارسازمانی درتامین مالی، تامین نیروی انسانی واجد صلاحیت درمشاغل تامین مالی، تدوین سازوکاربه کارگیری افراد درمشاغل تامین مالی، ارتقاء جایگاه مشاغل تامین مالی و آموزش کارکنان تامین مالی در اولویت قرار گرفت.
وی بیان کرد:به منظور تقویت کادراعتباری ستاد و واحد های اجرایی، بانک اطلاعاتی از افراد شاغل در حوزه تامین مالی تهیه شده است.
به گفته شریفی، تدوین شیوه نامه جامع ،تدوین روش اجرایی ارزیابی عملکرد افراد شاغل در حوزه تامین مالی، تدوین و طراحی مسیر شغلی کارکنان حوزه تامین مالی،تدوین شیوه های نظام جبران خدمت در برنامه های آتی معاونت عملیات بانکی قرار دارد.
معاون مدیر عامل در امور عملیات بانکی اعلام کرد: در حوزه تامین مالی ریالی،حفظ مشتریان وفادار از طریق تامین مالی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و تبصره ۱۸ و افزایش سهم تامین مالی از طریق اعتبارات اسنادی و ضمانت نامه از سویی داشتن شرکت تامین سرمایه برای تسهیل در انتشار و کسب درآمدهای مرتبط در حوزه تامین مالی بازار سرمایه باید جزو برنامه های تحولی قرار گیرد.
اشاره
شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)-|| «هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی» ۱۸ آبانماه ۱۴۰۱ با حضور مهدی باقریان رییس انجمن متخصصان روابطعمومی، خسرو رفیعی رییس انجمن روابطعمومی ایران، پروفسور حسامالدین بیان و جمعی از مدیران و کارشناسان روابطعمومی در محل سالن همایشهای بینالمللی شهدای محیطزیست برگزار شد.
در آیین افتتاحیه «هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی»، مهدی باقریان رییس انجمن متخصصان روابطعمومی ایران طی سخنانی، مطالب ارزشمندی در خصوص تاثیرهای “فناوری” بر “صنعت نشر” مطرح کردند که در پی میآید:
فناوری و صنعت نشر
آلوین تافلر نویسنده و آیندهشناس شهیر آمریکایی گفته: «فناوری، موتورِ محرکهی تغییر و دگرگونی است». به نظر من این موضوع کاملا در صنعت نشر مصداق دارد. روندهای جدید بویژه در سال ۲۰۲۲ هم این ادعا را اثبات میکند چراکه فناوریها و تکنولوژیهای جدید، دنیای صنعت نشر را دگرگون کرده است.
بیاییم به عنوان نمونه فناوری هوش مصنوعی را در نظر بگیریم و ببینیم که چه تحول گستردهای را در صنعت نشر ایجاد کرده است؛ از نوشتن کتاب و مقاله، طبقهبندی محتوا، خوانش و بازبینی گرفته تا روایت کتابهای صوتی، بهبود و فرآیند نوشتن و حتی بازاریابی، تبلیغات، ارسال ایمیل و بازخوردگیری از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت نشر است.
همه میدانیم که بازخوردگیری در این بین چقدر برای روابطعمومیها مهم است؛ در حکم اکسیژن است. بهواسطه هوش مصنوعی میتوانیم کیفیت داستانها را بالا ببریم. وقتی جذاب میشود مخاطبان بیشتری هم جذب میشود.
در حال حاضر، نشریاتی مانند اکونومیست و واشنگتنپست در حال استفاده از دستیاران صوتی هستند. جستجوی صوتی و همه این فناوریها مجهز به هوش مصنوعی هستند. تولید و انتشار کتابهای صوتی و کتابهای الکترونیک بهشدت افزایش یافتهاست. درآمد حاصل از فروش کتابهای صوتی بیش از ۳/۱۴ درصد افزایش داشته است.
البته به این معنا نیست که کتابهای چاپی و کاغذی از رونق افتادهاند؛ اصلا و ابدا. بر اساس گزارشها و یافتههای جدید هنوز کتابهای چاپی و کاغذی همچنان پرطرفدارترین شکل کتاب در جهان هستند. این مقبولیت از سال ۲۰۱۹ بیش از ۶۵درصد بودهاست.
همچنین استفاده از محتوای دیجیتال روزبهروز در حال افزایش است. لذا یکی از کارهایی که ما روابطعمومیها باید انجام بدهیم علاوه بر استفاده از این فناوریها و همگام شدن با تغییرها و دگرگونیهای جدید، تدوین “استراتژی محتوایی” است.
دو چیز با تغییر و تحول فناوری هرگز تغییر نمیکند و در اولین همایش PR2 هم مطرح شد؛ یکی اخلاق و دیگری محتوا. بنیانگذار مایکروسافت، محتوا را پادشاه میداند ولی در دنیای متاورس و حاکمیت کلاندادهها، محتوا، امپراطور است. بنابراین نقشِ تعیینکنندهای دارد. معدن طلاست.
تدوین استراتژیِ محتوایی از این جهت اهمیتِ حیاتی دارد که تولید و انتشار و استفاده از محتوای دیجیتال روبهروز در حال افزایش است. البته روابطعمومیهای شرکتکننده در این دوره از جشنواره نیمنگاهی به حوزه دیجیتال هم داشتند.
تعدادی از روابطعمومیها مانند روابطعمومیهای بانکهای کارآفرین و ملی، کشتیرانی، شرکت توسعه نیشکر صنایع جانبی و برخی شرکتها و سازمانهای دیگر از واقعیت مجازی استفاده کردند.
برای نمونه، شما میتوانید با نصب نرمافزار بارکدخوان و اسکن مجله، آن را کامل در موبایل خود ورق بزنید و لذت ببرید.
نمیشود به کار قشنگ شرکت فنی مهندسی فرآب اشاره نکرد. در مصاحبه ای که نشریه داخلی با یکی از همکاران موزیسین شرکت انجام داده در همان صفحه با اسکن بارکد میتوانید به یکی از قطعههای ایشان گوش فرا دهید. انشاءا… در سال آینده شاهد این دست ابتکارها که کم هم نیست بیشتر باشیم.
مساله دیگری که میتوان در باره اثرهای حوزه دیجیتال بر صنعت نشر به آن اشاره کرد ظهور و بروز انواع پلتفرمهاست؛ مانند پلتفرم خلاصه کتاب. هدف پلتفرم همانطور که از عنوانش مشخص است، خلاصه کردن کتاب است.
یک استارتآپ در برلین که در این حوزه فعالیت میکند بیش از ۸/۳۴ میلیون دلار درآمد داشته است. “بوکتاک” یکی دیگر از این پلتفرمهاست. بوکتاک به یک پلتفرم و جریان اصلی پرطرفدار تبدیل شده و امسال نویسندگان زیادی به بوکتاک آمدند. همین امر به افزایش تعداد خودانتشاراتیها کمک کرده است؛ همانند شهروندخبرنگارها. همه کارها را خودشان انجام میدهند. تهیه اطلاعات، ویرایش و نحوه انتشار آن و اینکه نشر آن در کدام کانال صورت گرفته را خودشان انجام میدهند: خودانتشاراتیها. مشکل دروازهبانی هم برطرف میشود. مهمتر از همه، ناشر از فرآیند نشر حذف میشود. نویسنده، اثر خودش را مستقیم و بیواسطه عرضه میکند. بزرگترین بازیگران دنیای نشر، هماکنون نگاه ویژهای به تیکتاک و بوکتاک دارند.
خلاصه اینکه آتشی که فناوری در صنعت نشر برافروخته هر روز شعلهورتر میشود و سبب ظهور پلتفرمهای جدید با امکانات جدید و با کارایی بالا میشوند.
برنامهریزی
مساله دیگری که میشود به آن اشاره داشت امر بسیار مهم «برنامهریزی» است. همه آنهایی که در حوزه روابطعمومی کار و فعالیت میکنند بدون قطبنما نباید حرکت کنند. نتایج بررسی ۱۷ سال آثار انتشاراتی در بخش برنامهریزی این جشنواره ناامیدکننده است و ما در طول این سالها، نتوانستیم یک برنامه بهعنوان الگو در حوزه انتشارات ارایه کنیم.
مجلههای خبری- تصویری
در حوزه تولید و انتشار مجلههای خبری- تصویری، کار بیشتری باید صورت بگیرد. باید از قالبها و روشهای جدید پیامرسانی استفاده کنیم. ما در جعبهی ابزار متون خبری- تصویری، ابزارهای زیادی در اختیار داریم که اگر برنامهمحور حرکت کنیم و دارای یک استراتژی کامل محتوایی باشیم و طبق برنامه عمل کنیم، موفقیت حاصل خواهد شد.
“فناوری”، مرز میان روابطعمومی، تبلیغات و بازاریابی را کمرنگ کرده است. امروزه و در دنیای جدید، ملاک انتخاب یک فن و تکنیک، اثرگذاری است. کدام یک از ابزارهای “جعبه ابزارِ روابطعمومیِ یکپارچه” ما برای تحقق فلان برنامه، طرح و کمپین شما مناسب است؟
علاوه بر استفاده از روشها و قالبهای جدید، خلاقیت و نوآوری را هم باید به تمام آثار و برنامههای انتشاراتی روابطعمومیها تزریق کرد و با تزریق نوآوری و خلاقیت و تاثیرگذاری و تولید ارزش افزوده که قابل لمس باشد، وزن و جایگاه روابطعمومی در معادلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بالا میرود.
کتاب و داستانسرایی
در حوزه کتاب علاوه بر توجه به تولید و انتشار کتابهای موردنیاز در درون سازمان، نیمنگاهی هم باید به انتشارات برونسازمانی و تاثیرهای ارتباطی درازمدت آن داشتهباشیم.
حمایت از آثار علمی در حوزه روابطعمومی خیلی باید جدی گرفته شود. ما روابطعمومیها به کتابهای تخصصی روز نیازمندیم که با کمک مدیران روابطعمومی این مهم قابل تحقق است. بنابراین در جشنواره به روابطعمومیهایی که در این حوزه نگاه ویژهای داشته باشند قاعدتا مورد توجه ویژهای هم قرار خواهند گرفت.
همچنین حمایت از کتابهای تخصصی مرتبط با حوزه فعالیت تخصصی هم باید جدی گرفته شود و خوشبختانه در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفتهاست.
مستندسازی و نحوه ارایه آثار
جشنواره هفدهم در ۱۵ بخش رقابتی برگزار شده و بیش از ۱۳۰۰ اثر توسط دبیرخانه واصل شده که متاسفانه نحوه ارایه آن اصلا خوشایند یک روابطعمومی حرفه ای نیست. نیاز به گفتن نیست که مستندسازی یکی از ارکان اصلی روابطعمومی است.
روابطعمومیها در این زمینه واقعا کوتاهی میکنند. ما به همه کارها و امور باید نگاه حرفهای داشته باشیم و بهعلاوه حرفهای هم عمل کنیم.
ما باید به راهنمای سازمان استاندارد جهانی پایبند باشیم:
- آنچه را انجام میدهید، بیان کنید.
- آنچه را میگویید، انجام دهید.
- آنچه را که انجام شده است، ثبت کنید.
متاسفانه ما به این توصیهها و اصولِ اولیهی مستندسازی توجهی نداریم. نه در بخش مستندسازی و نه در بخش ارایه آثار و این خیلی بد است که یک مساله به این مهمی را ۱۷ سال تکرار کنی ولی در عرصه عمل هیچ نتیجهای نداشته باشد.
البته تعداد بسیار کمی از روابطعمومیها به این اصول تا حدودی پایبند بودند مانند بانک ملی ایران؛ اما توقع ما از روابطعمومیها که یکی از وظایف و مهارتهای اصلی آنها مستندسازی است خیلی بیشتر از آن چیزی است که داریم میبینیم.
ما در مستندسازی و ارایه آثار دو مولفه «محتوا» و «هویت بصری» هر اثر را حتما باید مدنظر داشته باشیم.
جوایز
در ادامه در خصوص جوایز، چند نکته خدمت شما عزیزان ارایه خواهم داد:
اول از همه اینکه امروز دو “نشان ملی روابطعمومی” به همکاران عزیز و شایسته ما، آقایان خدابخش و نقیلو اعطا خواهد شد که در ادامه با تلاشهای ایشان بیشتر آشنا خواهیم شد.
دوم اینکه، دیپلم افتخار، بالاترین جایزه جشنواره است و به شرکتها و سازمانهایی اعطا میشود که حداقل در ۶ بخش، رتبه اول کسب کرده باشند. البته در این زمینه بر اساس تصمیم داوران نهایی، گاهی اوقات مواردی مدنظر قرار میگیرد که شرایط آن در هر دوره معمولا متفاوت است.
همچنین کارشناسان برتر انتشارات و تعداد ۲۰ روابطعمومی در ۱۰۹ بخش حایز رتبه برتر از اول تا سوم شدند. علاوه بر این، روابطعمومیهای شرکتکننده در این دوره از جشنواره توانستند مجموعا تعداد ۳۷ “رتبه اول” کسب کنند.
قدردان همه همکاران و داوران عزیز هستیم که در برگزاری این جشنواره نقش ایفا کردند.
نتیجهگیری
در اینجا “فناوری” صرفا به عنوان یکی از ارکان اصلی فراجهان و متاورس مدنظر قرار گرفته است اما فقط بدانیم که بعد انسانمحوری در هر فرایندِ “تحولِ دیجیتالی” بسیار مهم است و همه چیز فناوری نیست. همه چیز، انسان است. انسان، آغاز و غایت هر پیشرفت و تحولی است و اگر این موضوع مهم در نظر گرفته نشود همه چیز معنی خود را از دست میدهد. تحول با تغییر ذهنیت در فکر و ذهن و همچنین ذهنیت سازمان بهدست میآید.
خوشبختانه یا متاسفانه خلق فناوری و روند تغییر آن، چنان سریع، برقآسا و تاثیرگذار است که هیچکس و هیچچیز نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت باشد. مرگ و سقوط، فرجامِ بیتفاوتهاست. با درک بهموقع تغییرها و دگرگونیها، همواره باید راه درست را انتخاب کرد. این یک قانون کلی است و فلسفهی روابطعمومی بر چنین بنیاد درستی بنا نهاده شده است.
هر چیز در زمین و بستر خاص خود میتواند رشد کند و به پویایی خود ادامه دهد. درست مانند روابطعمومی که فقط در یک محیط باز و با شرایط کاملا دموکراتیک، رشد و نمو میکند و درست در چنین زمانی میتواند در خدمت تحقق آرمانهای بشری قرار گیرد و در سمت درست تاریخ بایستید.
اعطای نشان روابطعمومی به دو پیشکسوت روابطعمومی
نشان ملی روابطعمومی، به عنوان بالاترین و قدیمیترین جایزه روابطعمومی ایران که در سال ۱۳۹۳ پایهگداری شد به علیاکبر خدابخش و محسن نقیلو اعطا گردید.
علیاکبر خدابخش علاوه بر کسب جوایز مختلف در کنفرانسها و جشنوارههای ملی و بینالمللی، دارای تالیفاتی در حوزه ارتباطات، رسانه و توسعه ملی است. وی پیش از این، به عنوان مشاور معاون صدای رسانه ملی و مدیر روابطعمومی معاونت صدا، مدیر روابطعمومی شبکه رادیویی فرهنگ صدا، مدیر روابطعمومی شبکه رادیویی پیام و شبکه رادیویی آوا و مدیر پخش و نظارت و ارزشیابی شبکه رادیویی پیام و شبکه رادیویی آوا نیز خدمت کرده است.
وی که دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه صدا وسیماست در حوزه تهیهکنندگی برنامههای رادیویی و تلویزیونی نیز فعالیت دارد و به عنوان مدرس حوزه روابطعمومی، ارتباطات و رسانه در دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه علم و فرهنگ به تدریس مشغول است.
محسن نقیلو دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی منابع طبیعی از دانشگاه تهران است و از سال ۱۳۷۷ با شرکت در کلاسهای آموزشی و تربیت خبرنگاری جهاد دانشگاهی، فعالیت در روابطعمومی را آغاز کرده است.
وی، تجربه مدیریت روابطعمومی چندین مرکز علمی و اجرایی را در کارنامه دارد که از آن جمله میتوان به: مدیرکلی روابطعمومی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و نیز مدیرکلی روابطعمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست از آذرماه ۱۴۰۰ تا امروز اشاره کرد.
معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی اداره کل حوزه ریاست دانشگاه تهران و مدیریت موزههای تاریخی و فضاهای فرهنگی این دانشگاه از دیگر تجربههای مدیریتی این فعال حوزه روابطعمومی است.
وی علاوه بر برگزاری نخستین دوره جشنواره منابع طبیعی و رسانه، مشاور رسانهای چندین جشنواره فرهنگی و رویداد علمی بوده است.
تاکید نقیلو در حوزه رسانه، ارتباط و تعامل با منتقدان برای اقناع افکار عمومی است و توجه به کنشگری مدیران را از اولویتهای دولتها میداند.
هفت روابطعمومی دیپلم افتخار گرفت
دیپلم افتخار هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی به روابطعمومی بانک ملی ایران، راحله شهرابی مدیر امور حوزه راهبری و روابطعمومی بانک پاسارگاد، شهرام بخشا مدیر روابطعمومی بانک توسعه تعاون، امیر حاجینیا مدیر روابطعمومی شرکت پتروپارس، حسین مرادی مقصودبکی مدیر روابطعمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی قشم، روح ا… ابوالهادیزاده مدیر روابطعمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه و مسعود میرمحمدی مدیر حوزه مدیر عامل، روابطعمومی و امور بینالملل مجتمع جهانفولاد سیرجان اهدا شد.
فهرست برگزیدگان هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مستندسازی (رتبه اول)
جایزه خلاقیت (تجربهنگاری)
اینفوگرافیک (شایسته تقدیر)
بانک کارآفرین
ویژه نامه (رتبه اول)
صفحه آرایی (رتبه اول)
خبر (رتبه دوم)
مصاحبه (رتبه سوم)
مقاله (رتبه سوم)
سایت (رتبه سوم)
جایزه خلاقیت
سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور
اپلیکیشن (رتبه اول)
صفحهآرایی (رتبه دوم)
گزارش (رتبه دوم)
تیتر (رتبه دوم)
سایت (رتبه دوم)
کلیپ (رتبه دوم)
مصاحبه (رتبه سوم)
خبر(رتبه سوم)
سرمقاله (رتبه سوم)
بانک سپه
صفحهآرایی (رتبه اول)
گزارش (رتبه اول)
خبر (رتبه اول)
مصاحبه (رتبه دوم)
عکس (رتبه دوم)
تیتر (رتبه سوم)
شرکت کشتیرانی
مستند (رتبه اول)
صفحهآرایی (رتبه اول)
تیر (رتبه دوم)
عکس (رتبه سوم)
رسانههای اجتماعی (رتبه سوم)
بانک قرضالحسنه مهر ایران
تیتر (رتبه اول)
سرمقاله (رتبه اول)
صفحهآرایی (رتبه اول)
انیمیشن (رتبه دوم)
خبر (رتبه سوم)
پوستر (رتبه سوم)
شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران
کتاب (رتبه اول)
تبلیغات مکتوب (رتبه دوم)
مستندسازی (رتبه سوم)
صفحهآرایی (رتبه سوم)
شرکت فنی مهندسی فرآب
مصاحبه (رتبه اول)
مقاله (رتبه اول)
صفحهآرایی (رتبه اول)
تیتر (رتبه سوم)
خبر (رتبه سوم)
سرمقاله (رتبه سوم)
صندوق توسعه ملی
پوستر (رتبه اول)
کلیپ (رتبه سوم)
ادبیات (داستانسرایی) (رتبه سوم)
موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
سرمقاله (رتبه اول)
عکس (رتبه اول)
رسانههای اجتماعی (رتبه اول)
ادبیات (داستانسرایی) (رتبه دوم)
گزارش (رتبه سوم)
اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه
کاریکاتور و کارتون (رتبه اول)
خبر (رتبه اول)
اپلیکیشن (رتبه اول)
تیزر(رتبه اول)
برنامهریزی (رتبه دوم)
تحلیل محتوا (رتبه دوم)
عکس (رتبه سوم)
شرکت توزیع نیروی برق تبریز
ویژهنامه (رتبه اول)
پوستر (رتبه اول)
مستندسازی (رتبه اول)
تیتر (رتبه دوم)
عکس (رتبه دوم)
صفحهآرایی (رتبه سوم)
کتاب (رتبه سوم)
خبر (رتبه سوم)
تیزر (رتبه سوم)
برنامهریزی (رتبه سوم)
مصاحبه (شایسته تقدیر)
شرکت توسعه نیشکر صنایع جانبی
مصاحبه (رتبه اول)
مقاله (رتبه اول)
عکس (رتبه اول)
گزارش (رتبه دوم)
مستندسازی (رتبه دوم)
تحلیل محتوا (رتبه دوم)
بروشور و کاتالوگ (رتبه سوم)
اینفوگرافیک (رتبه سوم)
کتاب (رتبه سوم)
شرکت فولاد خوزستان
ویژهنامه (رتبه اول)
گزارش (رتبه اول)
مصاحبه (رتبه دوم)
خبر (رتبه دوم)
پوستر (رتبه دوم)
بروشور و کاتالوگ (رتبه سوم)
عکس (رتبه سوم)
استانداری کرمان
کلیپ (رتبه اول)
خبر (رتبه دوم)
اینفوگرافیک (رتبه دوم)
جایزه ویژه خلاقیت
شرکت فولاد مبارکه اصفهان
نماهنگ (رتبه اول)
مستند (رتبه اول)
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو
مقاله (رتبه اول)
تیتر (رتبه اول)
صفحهآرایی (رتبه دوم)
بروشور و کاتالوگ (رتبه دوم)
مستند (رتبه سوم)
مصاحبه (رتبه سوم)
انجمن خیریه بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل (علیه السلام)
مستند (رتبه اول)
کلیپ (رتبه اول)
ادبیات (داستانسرایی) (رتبه اول)
ادبیات (مستندسازی) (رتبه سوم)
شرکت فولاد هرمزگان جنوب
خبر (رتبه اول)
گزارش (رتبه سوم)
تبلیغات مکتوب (رتبه سوم)
مجتمع مس شهر بابک
کتاب (رتبه اول)
بروشور و کاتالوگ (رتبه اول)
کارشناسان برتر انتشارات
سرکار خانم زهرا شهلائی
رئیس محترم روابطعمومی شرکت فنی مهندسی فرآب
جناب آقای سجاد خراسانی
کارشناس محترم روابطعمومی شرکت فولاد خوزستان
جناب آقای محمد فیضبخش
کارشناس محترم روابطعمومی شرکت فولاد خوزستان
کتاب «ارتباطات کرونایی» رونمایی شد
کتاب «ارتباطات کرونایی» صبح روز چهارشنبه_۱۸ آبانماه_ با حضور مهدی باقریان رییس انجمن متخصصان روابطعمومی ایران، خسرو رفیعی رییس انجمن روابطعمومی ایران، پروفسور حسامالدین بیان و جمعی از مدیران و کارشناسان روابطعمومی در محل سالن همایشهای بینالمللی شهدای محیطزیست رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار شارا، این کتاب که به همت رضا افخمی تدوین و تالیف شده است در آیین اختتامیه «هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی» رونمایی شد.
کتاب «ارتباطات کرونایی» در نه گفتار “ارتباطات”، “مدیریت مسئولیت اجتماعی”، “مدیریت واهمه”، “مدیریت اعتماد”، “مدیریت ارتباطات دیجیتال”، “مدیریت ارتباطات درونسازمانی”، “مدیریت روابط رسانهای”، “مدیریت بحران” و “توصیههای کاربردی” تدوین و تالیف شده است.
کتاب «ارتباطات کرونایی» تدوین و تالیف رضا افخمی در ۱۳۶ صفحه قطع وزیری توسط انتشارات کارگزار روابطعمومی منتشر شده است.
هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی از منظر تصویر
«هفدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی» در تاریخ ۱۸آبان۱۴۰۱ بههمت انجمن متخصصان روابطعمومی در محل سالن همایشهای بینالمللی شهدای محیطزیست برگزار شد.
لینک تصاویر:
https://kpri.ir/?p=10052
]]>
به گزارش کمیته ارتباطات انجمن، به استناد ماده ٢ و تبصره ١ ماده ١۵ اساسنامه انجمن متخصصان روابطعمومی و تایید هیات مدیره، مجوز فعالیت نخستین شعبه استانی انجمن متخصصان روابطعمومی در استان گلستان صادر شد.
بر پایه این گزارش، با بررسی درخواست و مستندات ارسالی ازسوی ۱۵نفر از اعضای پیوسته انجمن متخصصان روابطعمومی در استان گلستان، درجلسه ۱۸مهرماه سالجاری هیات مدیره این انجمن،با فعالیت نخستین شعبه استانی انجمن متخصصان روابطعمومی موافقت گردید.
شایان ذکر است، پس از عضوگیری، مجمع عمومی با حضور و نظارت نماینده هیات مدیره انجمن در استان گلستان برگزار و با انتخابات هیات مدیره شعبه انجمن متخصصان روابطعمومی در استان گلستان مشخص و فعالیت آن به صورت رسمی آغاز میشود.
]]>
به گزارش کمیته ارتباطات انجمن، این کتاب شامل بخش های مختلفی اعم از مقالات وتحقیقات علمی داخلی وخارجی با عناوینی چون روابطعمومی متاورس وضعیت فعلی و آینده ممکن ها، سنجش کارآمدی روابطعمومیها، گفتگوهای اختصاصی و آشنایی با دیدگاههای اساتید و صاحبنظران حوزه روابطعمومی و ارتباطات درخصوص مسایل روز روابطعمومی نظیر راهکارهای روابطعمومی برای مواجهه با اخبار جعلی، کاربرد پژوهش در موفقیت روابطعمومی، روابطعمومی به عنوان بخشی از مدیریت استراتژیک، داستانگویی، هنر اصلی روابطعمومی و…است، همچنین معرفی برترین کتب منتشره درحوزه روابطعمومی و نگاهی به مهمترین رویدادهای روابطعمومی در ایران و جهان طی سال ۱۴۰۰از دیگر مطالب کتاب مذکور می باشد.
بر پایه این گزارش، انجمن متخصصان روابطعمومی طی دو دهه از فعالیت خود به منظور کمک به توسعه ادبیات نظری و اعتلای دانش روابطعمومی در کشور هر ساله نسبت به تهیه و انتشار کتاب سال روابطعمومی ایران با همکاری و حمایت اساتید، صاحبنظران، پژوهشگران و سازمانها اقدام کرده که خوشبختانه با استقبال جامعه روابطعمومی ایران نیز همراه بوده است.
این گزارش میافزاید: کتاب سال روابطعمومی ایران سعی کرده مهمترین اتفاقات حوزه علم، فن و هنر روابطعمومی و ارتباطات را در این سال مورد کنکاش و بررسی قرار داده و در این راه از دیدگاه های اندیشمندان و صاحب نظران این حرفه بهرهمند گردد.
شایان ذکر است: کتاب سال روابطعمومی ایران با مدیریت سیدشهاب سید محسنی و مهدی باقریان و زیر نظر هیات مدیره انجمن متخصصان روابطعمومی در قطع رحلی و در ۱۰۸ صفحه به بازار کتاب عرضه شد.
ارتباط رسانهای بی شک یکی از مهمترین ابعاد فعالیت روابطعمومیهاست. روابطعمومیها نیاز به افکار عمومی دارند و رسانه ها نیاز به خبر و در این مصاف تعاملی میان این دو بخش از گذشته ها برقرار بوده و هر دو از یکدیگر منتفع شده اند.
در سال های اخیر با توسعه فضای مجازی و امکانات وسیع چاپ و نشر، رسانه ها رشدی قارچ گونه داشته اند و این باعث شده که طیف وسیعی از خبرگزاری ها، سایت های خبری و سایت های تخصصی و تحلیلی در فضای اینترنت شکل گیرد. در نتیجه این رشد رسانهای، آسیب های آن نیز گریبانگیر روابطعمومیها و سازمان هایی که روابطعمومی ندارند اما روابط رسانهای دارند شده است. چراکه غالب این رسانه ها از نظر مالی تامین نمی شوند و وابستگی به ارگان خاصی ندارند و رسانهای آزاد با تعدادی خبرنگار را شامل می شوند که علاوه بر انگیزه های ارتباطی، بلحاظ مالی نیازمند حمایت اند.
در این زمینه روابطعمومیها می توانند از این بسترها حمایت کنند. چراکه این حمایت به پدیداری بیشتر روابطعمومی و شرکت در افکار عمومی منجر می شود. اما داستان به اینجا ختم نمی شود. در واقع این رسانه ها گاهی فقط به یک بنگاه تبدیل می شوند که به هر شکل به دنبال کسب منفعت مالی از روابطعمومی و بنگاه های اقتصادی هستند.
این شکل جدید از رسانه ها از روش ها و شگردهایی برای کارشان استفاده می کنند و روابطعمومی را متقاعد می کنند که باید با آنها همکاری کنند؛ اما یک همکاری از جنس خرید کالا! در این شکل از همکاری روابطعمومی باید پکیجی را خریداری نماید که شاید به طور کامل هم نتواند از آن استفاده نماید اما با این کار یک مستمری جاری برای آن رسانه فراهم می شود. ضمن اینکه اگر همکاری نشود، مجموعه ای از شگردها برای جذب روابطعمومی استفاده می شود:
۱٫ اخبار منفی
در این شگرد، سایت خبری که عمدتا تخصصی نیز هست، شروع به تولید اخبار منفی در مورد یک شرکت می کند. اخباری که گاهی زاده تخیل است و گاهی ریشه در روابط نشریه با فرد یا افرادی در ساختار سازمان دارد. آنها اخبار منفی را می دهند و نشریه اقدام به درج آن اخبار منفی می کند. اخبار منفی برای روابطعمومی ارسال می شود و اندک اندک با توجه به پوشش خبرهایی که از سایر شرکت ها به شکل مثبت داده می شود، روابطعمومی مجاب به خرید پکیج می شود.
۲٫ ایجاد حس رقابت
سایت های تخصصی با انتشار اخبار شرکت های مطرح در آن صنعت، روابطعمومی را ترغیب می کنند که «ببینید ما اخبار فلان شرکت را منتشر می کنیم، اگر بخواهید می توانیم با قیمتی مناسب اخبار شما را هم پوشش بدهیم.» و این موضوع باعث می شود که ناخودآگاه روابطعمومی بپذیرد که با انتشار اخبارش در آن پایگاه خبری، می تواند جایگاهی متناسب با شان شرکت بدست آورد.
۳٫ روابط شخصی
گاهی سایت های خبری با افرادی در شرکت در تعامل هستند و از آنها آوانس می گیرند. در نتیجه روابطعمومی با توجه به اینکه نمی تواند سخن یکی از معاونت ها را رد کند، مجبور به همکاری با آن شرکت می شود. روابطعمومیها در چنین فضاهایی معمولا مماشات می کنند تا مبادا به غضب معاونتها گرفتار شوند و این نقطه ضعفی می شود که این رسانه ها از آن سوء استفاده می کنند.
اما در نهایت این روابط چه ضرری برای سازمان دارد؟
شاید با خودتان بگویید، ما که می خواهیم حمایت کنیم، حداقل یک رسانه تخصصی را هم تقویت می کنیم، اما در واقع شما با انتخاب یک رسانه هویت شرکتتان را تعریف می کنید. رسانه ها ممکن است در اثر رویدادهایی دچار مشکلات و بحران شوند و اگر رسانه تان را درست انتخاب نکرده باشید، در بحران رسانه گرفتار خواهید شد. انتخاب رسانه ها در روابطعمومی باید بر اساس ملاک ها و رویکردهای مشخص صورت گیرد که در صورت عدم وجود این رویکردها، پیام شما به مخاطبانتان نمی رسد.
پیش از آنکه نکاتی که باید در انتخاب رسانه ها بدان بیندیشید بپردازیم، باید بدانیم که امروز غالب مشتریان ما را از طریق جستجوی گوگل پیدا می کنند. بنابراین اگر در گوگل دیده می شوید یعنی در جای درستی قرار گرفته اید اما اگر دیده نمی شوید باید به دنبال رسانه هایی بگردید که دیده می شوند. علاوه بر گوگل، باید به رسانه های اجتماعی نیز فکر کنید. به اینستاگرام، به فیسبوک، به توییتر، لینکداین و فلیکر و پینترست هم فکر کنید که باید در آنها نیز دیده شوید.
در مورد سایت، باید بدانیم که هرچه متن، کلمات کلیدی و لینک سایت ما (بک لینک) در سایت های دیگر بیشتر قرار بگیرد، سایت ما در اینترنت قوی تر شده و بازدید کننده ما بیشتر می شود. بنابراین در هنگام عقد قرارداد با سایت ها و خبرگزاری هایی که قرار است پوشش خبری به محتوای ما بدهند، باید نکاتی را در نظر داشته باشیم.
۱٫ قدرت دامنه: قدرت دامنه یا Domain Authority یک معیار مقایسهای برای پیشبینی رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو است. برای آشنایی با این ابزار کاربردی در این مقاله از لیداوب با ما همراه باشید.
قدرت دامنه (Domain Authority) یک ابزار رتبهبندی در موتورهای جستجو است که توسط شرکت آمریکایی MOZ توسعه یافته است. قدرت دامنه یک امتیاز است که نزدیکترین و محتملترین رتبه وبسایت را در موتورهای جستجو (SERPs) پیشبینی میکند. این امتیاز، عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است که هر چقدر مقدار آن بیشتر باشد، نشان میدهد که جایگاه بهتری در رتبهبندی نتایج جستجو خواهید داشت.
۲٫ قدرت صفحه: قدرت صفحه (Page Authority) یکی دیگر از ابزار رتبهبندی در موتورهای جستجو است که توسط شرکت MOZ برای پیشبینی رتبه یک صفحه خاص در موتورهای جستجو (SERP) توسعه یافته است. امتیاز قدرت صفحه عددی بین ۱ تا ۱۰۰ است که هر چه مقدار آن بیشتر باشد، نشاندهنده قابلیت بیشتر آن صفحه، برای به دست آوردن رتبههای بهتر در نتایج جستجو است.
۳٫ سن دامنه: سن دامنه سایت یک ابزار مهم است که نشان میدهد یک سایت چقدر معتبر است. البته باید فعالیتهایی مانند بارگذاری مداوم محتوا، آپدیت سایت و مواردی از این قبیل نیز در طی این زمان به خوبی انجام گرفته باشد. در این صورت سایت دارای سئو مناسبی است.
۴٫ در گذشته رتبه الکسای سایت یکی از شاخص های مهم برای ارزیابی سایتها بود اما امروز با اتمام فعالیت الکسا، سایت های دیگری برای این مورد جایگزین شده اند که باید برای کسب اطلاعات بیشتر به آنها مراجعه کرد. عموما روابطعمومیها غیر از موارد فوق هنگام انتخاب سایت مواردی مانند متناسب بودن زمینه کاری شما و سایت را هم در نظر میگیرند تا بهترین بازدهی را از طریق رپورتاژ به شما ارائه دهند؛ زیرا افرادی که بازدیدکننده یک سایت هستند در آن زمان دغدغه موارد مربوط به زمینه کاری آن سایت را دارند و به مطالبی در همین زمینه دقت میکنند. در نتیجه شما برای پوشش خبری به سایتی نیاز دارید که در شاخص های فوق(که تنها بخشی کوچک از شاخص های سئو پی آر در توسعه سایت هستند) جایگاه مناسبی دارند و آنگاه می توانید با توجه به بودجه تان بسترهای مناسب برای تولید محتوا و انتشار آن را پیدا کنید.
بنابراین اینکه صرفا یک سایت تخصصی است، گاهی نه تنها کمکی به وضعیت پدیداری شما در حوزه صنعتتان نمی کند، بلکه حتی آن را تخریب هم می کند. تمام شاخص های فوق را می توانید به صورت کامل در کتاب «روابطعمومی اینترنتی»، نویسنده: عادل میرشاهی، انتشارات کارگزار روابطعمومی، مطالعه کنید.
]]>محمد شیخ حسینی، سرپرست بانک توسعه تعاون با حضور در کارگاه آموزشی کارشناسان بازاریابی شعب استانها در مرکز آموزش اظهار کرد: منابع مانند جریان خون در کالبد بانک است و باید به صورت مستمر جریان داشته باشد که اگر قطع شود حیات بانک به خطر میافتد.
وی با بیان اینکه به محدودیتهای بازاریابی در حوزه ساختار و امکانات واقف است، اعلام کرد: کارشناسان بازاریابی با برنامهریزی و خلاقیت میتوانند بر محدویتهای موجود غلبه کنند.
سرپرست بانک توسعه تعاون با بیان اینکه ما حدود ۲ درصد نیروی انسانی، امکانات و شعبه در این بانک متمرکز است، گفت: سهممان از منابع بانکی حدود یکدرصد است که باید بتوانیم بین منابع و مصارف تعادل ایجاد کنیم.
شیخ حسینی در بخشی از سخنان خود با تحلیلی از وضعیت نظام بانکی بیان کرد: طی سالهای اخیر با تورم فزاینده روبرو بودیم که همین امر در برخی موارد قیمت مواد اولیه را ۱۰ برابر افزایش داده است و از سوی دیگر تولیدکنندگان برای خرید مواد اولیه در بعضی مواقع باید پیشپرداخت نیز بدهند این شرایط موجب شده است که میزان تقاضا برای دریافت تسهیلات افزایش یابد.
از سوی دیگر تسهیلات تکلیفی که از سوی دولت و مجلس بر روی دوش نظام بانکی گذاشته شده در بعضی موارد حدود ۱۰برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در ۵،۴ سال گذشته نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصد ثابت بوده است، گفت: تثبیت نرخ سود موجب عطش فراوان برای دریافت تسهیلات شده است.
وی گفت: ما در بانک توسعه تعاون باور داریم که نیروی انسانی مزیت رقابتی ما محسوب می شود. با تکیه بر توان و تخصص کارشناسان بازاریابی میتوانیم در این رقابت نابرابر سربلند بیرون بیاییم.
سرپرست بانک توسعه تعاون بیان کرد: برای افزایش توان رقابت تسهیلات جدیدی در موضوع السی، ضمانتنامه و ضریببرابری ایجاد کردهایم تا بتوان به جذب منابع بیشتری پرداخت.
]]>
به گزارش روابط عمومی فرمانداری بافق؛ به همت مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران و با همکاری فرمانداری شهرستان بافق، کارگاه آموزشی تخصصی ویژه مدیران روابط عمومی و اصحاب رسانه و خبر با عنوان رویکردهای نوین در روابط عمومی در محل سالن آیت الله شیخ محمد تقی بافقی فرمانداری برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی که به مدت دو روز با حضور معاون سیاسی امنیتی فرمانداری، مدیرعامل مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی، مدیران روابط عمومی دستگاه های اجرایی، مراکز علمی و پژوهشی ،اصحاب رسانه و خبر و بخش خصوصی شهرستان بافق برگزار شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بافق در این نشست با اشاره به نقش عمده روابطعمومی در کاهش و نزدیک کردن افکار عمومی جامعه به واقعیت در سازمان ها و ایجاد ارتباط دوطرفه بین مردم و مسئولان به عنوان یک پل ارتباطی، گفت:
روابطعمومی می تواند با رویکردهای مناسب اقدامات و خدمات مدیر و دستگاه خود را به مردم و جامعه مخاطب ارائه کند.سید محمد باقی زاده با توجه به دردسرهای شغلی روابط عمومی ادارات شهرستان بافق در حوزه های مختلف گفت: کمبود نیروی انسانی در روابط عمومی ادارات، چند شغله بودن روابط عمومی ها و نبود تجهیزات، بخشی از مشکلات روابط عمومی هاست که انتظار می رود در ادارات کل استان برای رفع این مشکلات چاره اندیشی شود.
وی ارائه خدمات دولت و تلاش دولتمردان به مردم و جامعه را از جمله وظایف خیطر مسئولان روابط عمومی عنوان کرد و گفت: روابط عمومی ها در کنار انتشار صحیح و ارائه خدمات به مردم باید اخلاق اسلامی داشته باشند و فارغ از هرگونه مسائل سیاسی، مسئولیت اجتماعی خود را در قبال سازمان و جامعه به نحو شایسته انجام دهد.
عضو هیات مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی ایران با اشاره به نقش تأثیرگذار روابط عمومی در فرآیند تصمیم گیری و هدایت امور در سطح کلان سازمان خاطرنشان کرد: روابط عمومی ها وظایف گسترده ای را به عهده دارند که انجام آنها به اعمال مدیریت شایسته یک سازمان یا نهاد کمک خواهد کرد که از جمله ی این وظایف می توان به آگاه کردن و خبر دادن، ترغیب، تشویق، ترویج و تبلیغ، انجام تحقیقات اجتماعی و افکار سنجی و پیوند آن به منابع سازمان و عموم مردم اشاره کرد.
سیدشهاب سید محسنی، نقش روابط عمومی ها را در تولید محتواهای اثربخش، مهم خواند و گفت: روابط عمومی ها با بهره مندی از ابزارهای اطلاع رسانی ارزان و برخط توان انتقال پیام های شان را به انبوه بی شماری از مخاطب به صورت آنلاین دارند، ولی آنچه از اهمیت دوچندانی برخوردار شده تولید محتواهایی غنی، جذاب و با رویکردی تعاملی و بردبرد با مخاطبان است.
سید محسنی، هفت اصل مهم در روابط عمومی برتر را درگیربودن روابط عمومی در مدیریت استراتژیک سازمان، ماهیت مدیریتی و مشاوره ای کارکرد روابط عمومی، متمرکز شدن تمام فعالیت های مربوط به روابط عمومی در یک واحد مشخص، استفاده از مدل ارتباطی دوسویه متقارن در یک روابط عمومی، مهیا بودن زمینه و فرهنگ سازمانی برای فعالیت روابط عمومی، تنوع و گوناگونی در برعهده گرفتن نقش های روابط عمومی (استفاده از قابلیت های متعدد فنی و علمی ) و ارتباط مستقیم مدیریت روابط عمومی با مدیر ارشد دستگاه عنوان کرد.
وی افزود: امروزه با گسترش اینترنت و استفاده از شبکه های اجتماعی و گوشی های هوشمند ، امکان برقراری ارتباط بین افراد مختلف به شدت در حال افزایش است که در این راستا ضرورت استفاده از تکنولوژی های جدید برای توسعه روابط عمومی بیش از پیش احساس می شود. این امر باعث افزایش تکنیک های روابط عمومی می شود که با استفاده از فناوری های هوش هیجانی روز به روز بهبود یافته و موفق تر می شوند.
عضو هیات مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی ایران در ادامه این کارگاه آموزشی در زمینه نقش روابط عمومی در موفقیت سازمان، نقص ها و کمبودهای روابط عمومی، برنامه ریزی راهبردی ارتباطی و روابط عمومی، روابط عمومی در حل و فصل بحران ها، فرهنگ سازی و تهییج افکار عمومی، روابط عمومی دیجیتال، شبکه های اجتماعی و روابط عمومی در آینده ، تولید محتوا با رویکرد پژوهش محور و همچنین نحوه نگارش صحیح خبر مطالبی بیان کرد.
]]>